Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за Алфа 166 2,4 Multijet 175ks.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за Алфа 166 2,4 Multijet 175ks.

Колеги мой приятел иска да си купува въпросната Алфа искам да попитам кой е по добрия вариант.Става въпрос за Алфа166 2.4 175к. след 2004г.с автоматик или ръчка.Знам че с автоматика като първоначално ще има малко повече разход за обслужване,но въпросът е за здравината на двигател и вървенето ми се струва че ще е по мудна и разхода ще е по голям.Дайте мнение кой вариант ще е по добър.

Първоначално публикувано от M.Genov Покажи съобщение
    Колеги мой приятел иска да си купува въпросната Алфа искам да попитам кой е по добрия вариант.Става въпрос за Алфа166 2.4 175к. след 2004г.с автоматик или ръчка.Знам че с автоматика като първоначално ще има малко повече разход за обслужване,но въпросът е за здравината на двигател и вървенето ми се струва че ще е по мудна и разхода ще е по голям.Дайте мнение кой вариант ще е по добър.
    Колега, има точно такава тема някъде по-надолу за ръчка или автоматик. Аз с няколко думи ще ти кажа само, че автоматик, който да не харчи повече или да не е по-бавен от ръчка, преди 2007, 2008 година и то на коли премиум класа, като БМВ например, няма. Автоматиците на Алфа, дори и по-старите, по-принцип са добри от гледна точка на спортно каране. Все пак някой от тях са почти идентични с тези на Ферари от близкото минало. А, икономия или комфорт не очаквай много. Не са направени за това. Естествено в задръстването ще е по-добре, отколкото да натиснеш 50 пъти съединителя за половин км.

А, иначе колата е страхотна, стига да знаеш какво точно искаш и какво може да очакваш. Много потенциал има в тази кола, много. Успех.
    Last edited by ML 20V; d.m.y г., 14:24.
    1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
    2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
    1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

С такава съм и мога да потвърдя, че харчи Рядко пада под 6,0 по компютър, а на колонка си е поне 0.6 повече. Докарвал съм я и до 4,5 ама е мъка. В града - 7,5 - 10,5 лятно каране.
      Понякога ми се иска да е ръчка... В задръстванията обаче си е гот. Днес в дъжда, в час пик, когато всички деца тръгнаха на училище във Варна - час и двадесет минути поседях по улиците - ами супер си е автомата. Не знам дали е мудна спрямо ръчката, при всички положения са я спънали за да щадят автомата. За мен си е изтребител, като сляза от джипката и ми се струва че излитам като настъпя педала...
      AR 166 2,4 jtdm
      NT II 2,7 tdi
      Peugeot 206 1,1
      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от ML 20V Покажи съобщение
        Колега, има точно такава тема някъде по-надолу за ръчка или автоматик. Аз с няколко думи ще ти кажа само, че автоматик, който да не харчи повече или да не е по-бавен от ръчка, преди 2007, 2008 година и то на коли премиум класа, като БМВ например, няма. Автоматиците на Алфа, дори и по-старите, по-принцип са добри от гледна точка на спортно каране. Все пак някой от тях са почти идентични с тези на Ферари от близкото минало. А, икономия или комфорт не очаквай много. Не са направени за това. Естествено в задръстването ще е по-добре, отколкото да натиснеш 50 пъти съединителя за половин км.

А, иначе колата е страхотна, стига да знаеш какво точно искаш и какво може да очакваш. Много потенциал има в тази кола, много. Успех.
        Автоматиците,които се монтират в Алфа са Аисин/Японски/ и нямат нищо общо с Ферари
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Автоматиците,които се монтират в Алфа са Аисин/Японски/ и нямат нищо общо с Ферари
          Аз имам предвид главно selespeed.

Comment

Selespeed-a e роботизирана ръчна скоростна кутия, а не автоматик.
            ...

Comment

Първоначално публикувано от ML 20V Покажи съобщение
              Аз имам предвид главно selespeed.
              Че той Селеспиида не е автомат

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

... и ръчките на волана за смяна на предавките май май са единственото му общо с кутиите на Ферари...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  ... и ръчките на волана за смяна на предавките май май са единственото му общо с кутиите на Ферари...
                  Нее,и робота като принцип на работа е същия,но доста по-бавен

Comment

Нали на GTA монтират много бРЪЗ робот ?!
                    ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                      Нали на GTA монтират много бРЪЗ робот ?!
                      Да е бърз,колко да е бърз................като на Стило Абарт

Comment

И автомата и ръчката на 166 са здрави кутии и носят много. Лично съм ги изпитал на над 430 Нм на колела след ремап и яко ръчкане ежедневно, карат без никакви проблеми и двете коли. Вече около 2 години станаха.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                          Selespeed-a e роботизирана ръчна скоростна кутия, а не автоматик.
                          Колеги, нека не навлизаме в силна терминология, колата няма ли 3 педала, някой друг ти сменя скоростите, без значение робот или киборг.

oem каза каквото е важно.
                          Last edited by ML 20V; d.m.y г., 17:08.

Comment

166

Американеца казва,Човек няма три крака за да има колата три педала.
                            Алфа Ромео 159

Comment

Че от кога американеца е мерило за нещо!? То и чувал да сложиш на автомат се тая ама това друга тема.... карал съм и двете и ръчката ме кефи определено повече, но зависи каква натура си
                              sigpic
                              Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
                              Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Working...
                              X